top of page
IMG_2797_edited.jpg

Straattheater

Van op hoge stelten lopen tot vuurspuwen. Van intrigerende attributen tot grootse kostuums. Straattheater, dat is spektakel voor iedereen! In deze groep stap je meestal in als je ook nog een les toneel of muziektheater volgt.

Vindt onderaan deze pagina alle informatie over onze vuurshows en hoe deze te boeken.

Uurrooster 2024-2025

Dinsdagen:

19u30 - 21u30: straattheater (14+) - Bas

Vuurshows

Een vuurshow, dat is even spectaculair als het klinkt!

Onze straattheatergroep (tussen 5 à 10 personen) betovert je graag met hun spetterende vuurshow! Nieuwsgierig naar wat je mag verwachten? Neem dan zeker een kijkje naar dit filmpje.

Wanneer kan je een vuurshow boeken?

Een vuurshow komt pas echt tot zijn recht in het donker. De herfst en winter zijn daarom ideale seizoenen, maar ook in het voorjaar kunnen we al vuurshows geven.

 

Halloween is dé gelegenheid bij uitstek voor een vuurshow en is dan ook een drukke periode. Vraag dus tijdig naar onze beschikbaarheid!

Wat voor vuurshows bieden we aan?

In onze vuurshows verrassen we je onder andere fire-sticks, pois, fans, brandende hoepels en vuurspuwerij!

 

Verder spreken we onderstaande zaken af in onderling overleg:

 

  • Duur van de show: de duur van een show is gemiddeld 15 minuten, maar dit kunnen we aanpassen indien gewenst.

  • Frequentie: dit is afhankelijk van wat je wenst: zo spelen we soms één langere voorstelling, meerdere kortere voorstellingen of doen we doorlopende vuur-animatie.

De vuurshow-checklist

Wil jij graag een vuurshow aanbieden op jouw evenement? Kijk dan even onze checklist na om na te gaan of het praktisch haalbaar is om een show te geven op jouw gewenste locatie:

 

  • Beschikbare oppervlakte: je hebt een speeloppervlak in openlucht van ongeveer 10 meter x 10 meter beschikbaar (dit hoeft geen vierkant te zijn), een vrije hoogte van minstens 5 meter én nog ruimte om de afstand tot het publiek te behouden (2 meter). Belangrijk is dat je goed aangeeft tot waar het publiek mag komen. En uiteraard voorzie je nog plaats voor het publiek, waar de mensen voor, of liefst, half rond het speelvlak kunnen staan of zitten.

  • Nutsvoorzieningen: je kan stroomtoevoer aanbieden tot aan het speeloppervlak en er is watervoorziening beschikbaar zodat onze straattheatergroep enkele emmers water kan vullen. Watervoorziening tot vlak aan het speeloppervlak en een eigen PA ter beschikking hebben, is een groot pluspunt.

  • Parkeerplaats: er is parkeerplaats voor onze straattheatergroep die de vuurshow uitvoert.

  • Opbouw- en repetitietijd: onze groep heeft een uurtje opbouwtijd nodig. Daarna moet het mogelijk zijn voor onze spelers om op de dag van jouw event geoefend te hebben op de locatie. Ze doorlopen dan de hele show zonder vuur op zachte muziek, wat maximaal een half uurtje duurt.

  • Catering: onze begeleiders, spelers en techniekers hebben het warm gekregen na zo’n optreden. Een drankje en iets om te eten is dan ook een lieve attentie.

  • Weersomstandigheden: bij hevige regen of wind kan de vuurshow niet doorgaan.

 

Veiligheid

Wanneer jouw locatie voldoet aan bovenstaande criteria, dan is deze veilig om een vuurshow te geven. Verder zorgt onze straattheatergroep zelf voor de nodige veiligheidsmaatregelen.

 

Vraag je offerte

De kostprijs van een vuurshow ligt tussen €250 en €600 (afhankelijk van wat er gevraagd wordt) exclusief verplaatsingskosten van €0,41/km. Goed om te weten: gaat jouw evenement door in het Leuvense? Neem dan zeker een kijkje op Buurtcultuur, want met deze subsidie betaalt de stad Leuven 80% van de kosten terug. Je vindt onze vuurshow en de voorwaarden hier terug in hun aanbod.

 

Loop je al warm voor onze vuurshow? Vraag dan snel je gepersonaliseerde een offerte aan! Vermeld zeker onderstaande informatie: de gewenste datum, locatie, duur van de show en frequentie van het optreden.

 

In onderling overleg kijken we dan wat haalbaar is. Geef gerust ook al je vragen of opmerkingen door.

bottom of page